Tilbage til analyseoversigten

Vi vil støtte Afrika igennem handel

11. februar 2013
Danskerne helst vil støtte fattige befolkninger i afrikanske lande ved at købe varer produceret i Afrika. Endvidere mener danskerne, at hovedansvaret for at skabe udvikling i Afrika er en fælles opgave for en række aktører.

Vi vil helst hjælpe ved at købe afrikansk

Den måde, danskerne helst vil støtte befolkningen i fattige afrikanske lande, er ved at købe varer produceret i Afrika. 1 ud af 3 danskere vil helst støtte de afrikanske lande med denne type indkøb. Den næstmest populære måde at støtte på er at give penge til konkrete udviklingsprojekter, der styres af en hjælpeorganisation.

”Hvordan vil du helst være med til at støtte befolkningen i de fattigste afrikanske lande?” Flest vil støtte ved at købe varer produceret i Afrika.

Fælles ansvar at skabe udvikling i Afrika

Adspurgt om, hvem der har det største ansvar for at skabe udvikling i afrikanske lande, svarer 4 ud af 10 danskere, at det er en fælles opgave for stort set alle aktører. Mange placerer også ansvaret hos afrikanerne selv og hos myndighederne i velstående lande. Endelig er der er lige mange, der mener, at det største ansvar for at skabe udvikling i Afrika ligger hos erhvervslivet, som hos nødhjælpsorganisationerne.
  • Vidste du, at:

  • Fakta og yderligere oplysninger

    Undersøgelsen omfatter 1010 respondenter, den er gennemført i uge 03, 2013, og respondenterne er vægtet på alder, køn og geografi. Undersøgelsen er repræsentativ i forhold til Danmarks befolkning 15-74 år.

Lars Aarup

Analysechef
30919266