Avocado til morgenmad støder man stort set kun på i Danmarks to største byer og lige udenfor København. Nogen udbredt ingrediens i morgenmaden er avocado nu ikke.
På en gennemsnitlig dag spiser én ud af 500 (0,2%) avocado til morgenmad. Størst chance er der for at få avocado til morgenmad, hvis man spiser i byerne nord for København eller i hovedstaden. Nord for København spiser de 95% mere avocado til morgenmad end den gennemsnitlige dansker. Østjyderne ligger 9% over gennemsnittet.
Tallene er indekserede og viser, at de nord for København spiser 95% mere avocado til morgenmad end landsgennemsnittet, som er 100. I Nordsjælland spiser man til gengæld 40% mindre.
Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1,5 mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.