Gå tilbage
analyse@coop.dk

Én ud af seks får havregryn til morgenmad

Cirka én ud af seks får havregryn til morgenmad på en gennemsnitlig hverdag, men populariteten falder markant i weekenden.

Østjylland spiser mest havregryn

I Østjylland spiser de 13% mere havregryn til morgenmad end den gennemsnitlige dansker. Mens hele Jylland er med på havre-vognen, spiser københavnerne markant oftere havregryn end de øvrige på Sjælland. På en helt almindelig dag spiser 17,9% af danskerne havregryn til morgenmad. Det svarer til cirka én ud af seks.

Havregryn til morgenmad fordelt på regioner

Tallene i grafen er indekserede med 100 som landsgennemsnit. Grafen viser, at østjyderne spiser 13% mere havregryn til morgenmad end den gennemsnitlige dansker.

Havregryn er for de yngre

Jo yngre du er, jo mere havregryn spiser du. Mens mere end hver femte i alderen 15-34 år spiser havregryn om morgenen, gælder det samme for cirka hver sjette i alderen 35-54 år og hver syvende over 55 år.

Havregryn til morgenmad fordelt på alder

I weekenden gider vi ikke havregryn

Der er stor forskel på lysten til havregryn på hverdage og i weekenden. Mens cirka hver femte spiser havregryn mandag til torsdag, falder forbruget lidt fredag for at lande på cirka 14% lørdag og søndag, hvor altså kun én ud af syv får havregryn.

Se mere om danskernes morgenmadsvaner i undersøgelserne her

Havregryn til morgenmad fordelt på ugedage

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1,5 mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.