Der bliver spist mest pasta til aftensmad i de større byer. Børn i huset betyder 40% mere pasta.
Københavnerne spiser 14% mere pasta end den gennemsnitlige dansker, mens der i region Sjælland og øerne bliver spist 10% mindre pasta end på landsplan. På en gennemsnitlig dag spiser hver tiende dansker (10,6%) pasta til aftensmad.
Tallene er indekserede med 100 som landsgennemsnit.
Alder er afgørende for, hvor ofte der kommer pasta på middagstallerkenen. På en gennemsnitlig dag får hver syvende i alderen 15-34 år pasta. Det samme gælder for cirka hver niende i alderen 35-54 år og én ud af 16 blandt dem på 55-74 år. Undersøgelsen viser også, at der bliver spist 40% mere pasta i husstande med børn sammenlignet med husstande uden hjemmeboende børn.
Vi spiser næsten en halv gang mere pasta tirsdag aften sammenlignet med lørdag. Generelt ryger der mere pasta på tallerkenerne mandag til torsdag end fredag til søndag.
Se mere om danskernes madvaner i aftentimerne i undersøgelserne her.
Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1,5 mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.