Det er særligt de unge, der spiser pizza til aftensmad. Flest pizzaer bliver der spist i København og på fredage.
Pizzaen er mest populær i København, hvor den bliver spist 9% oftere end i resten af landet – og markant oftere end på resten af Sjælland.
Tallene er indekserede og viser, at københavnerne får 9% mere pizza end den gennemsnitlige dansker.
Fredag spiser 23% flere danskere en pizza, end de gør på en gennemsnitsaften. Til gengæld starter relativt få ugen med en pizza på aftenbordet. Danskerne indtager nemlig færrest pizzaer til aftensmad om mandagen, hvor forbruget ligger 17% lavere end ugegennemsnittet.
Danskerne spiser 23% mere pizza fredag end på en gennemsnitlig dag og 40% mere end på en gennemsnitlig mandag.
De 15-34-årige spiser næsten tre gange så ofte pizza som de 55-74-årige. Hver 13. aften står den på pizza for de unge, mens det samme gælder for én aften ud af 40 blandt dem, der har rundet 55 år.
Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.