Det er kødet, der afgør, hvad vi får til aftensmad. Syv ud af ti danskere lader kødet bestemme, hvad de skal have at spise.
Når vi skal beslutte, hvad aftensmaden skal bestå af, så er det kødet, vi beslutter os for første. Det svarer mere end syv ud af ti (72%). Knap hver femte (18%) tager udgangspunkt i de stivelsesholdige fødevarer som kartofler, pasta og ris. Kun én ud af tyve tager udgangspunkt i de grove grøntsager som rodfrugter og kål.
Idérigdommen svigter os mest i hverdagene, når vi skal planlægge aftensmaden. Mere end hver anden (54%) mangler inspiration til hverdagsaftensmaden. Det gælder især kvinderne. Mens 36% af mændene svarer, at de ikke savner inspiration til et eneste af dagens måltider, gælder det samme kun for 22% af kvinderne.
1.108 deltog i undersøgelsen, der blev gennemført i uge 31, 2010. Data er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning i aldersgruppen 15-74 år.