Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
30 91 92 66 Lars.Aarup@coop.dk

Madplanlæggere spiser mindre take away

15% af danskerne spiser i 2009 take away mindst en gang om ugen og pizzeriaet er den klare favoritleverandør. Jo mere vi planlægger vores måltider, jo mindre take away spiser vi.

Unge får mest take away

15% af danskerne får take away mindst én gang om ugen. Mest udbredt er det blandt de unge, hvor hver fjerde (24%) får take away mindst en dag om ugen. Det samme gælder for 13% af de 35-54-årige og beskedne fire procent af de 55-74-årige. Den mest almindelige pris for et take away-måltid er 46-60 kroner pr. person. Det gælder i fire ud af 10 tilfælde.

Pizzeriaet er klar favorit

Fire ud af ti (42%) strøg af sted til pizzeriaet sidste gang, de fik take away, og det giver stedet en klar førsteplads. Mere sjældent er det at lægge vejen forbi fiskehandleren, salatbaren eller slagteren, når maden skal være hurtig. Bedt om at spå om fremtiden vurderer to %, at de om et år køber mere take away, mens otte ud af ti (83%) satser på, at forbruget vil være uændret. 12% regner med, at det vil være faldet.

Planlæggere får mindre take away

Folk som planlægger, hvad de skall spise, får mindre take away. 31% af danskerne beslutter først på selve dagen, hvad de skal spise om aftenen – og heraf ender næsten hver fjerde (24%) med at spise take away 1-2 gange om ugen. Til sammenligning får kun hver 10. af dem, som planlægger måltider mindst en dag frem i tiden, take away 1-2 dage om ugen.

Om undersøgelsen

1.053 deltog i undersøgelsen, der blev gennemført i uge 40, 2009. Data er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning i aldersgruppen 15-74 år.