Gå tilbage
analyse@coop.dk

Én ud af fire spiser is ugentligt

I sommerperioden spiser mere end hver fjerde is mindst en gang om ugen. Én ud af fire har selv lavet is det seneste år. Og så har de fleste i skrivende stund is i fryseren.

Sommertid er istid

Når sommeren rammer Danmark, nyder mere end hver fjerde (27 procent) mindst én gang om ugen en ispind eller isvaffel. Aldersgruppen på 55 og derover spiser generelt færre is end de yngre – således får 36 pct. i denne gruppe en is mindre end én gang om måneden – mod 18 pct. af de 35-54-årige og 17 pct. af de unge.

Hvor ofte spiser du ispinde/isvafler eller lign. om sommeren?

Vi tæller ikke kalorier

Tre ud af fire (75%) tænker ikke over antallet af kalorier, når de vælger is, mens to ud af tre (66%) afviser at tænke på tilsætningsstoffer. Markant flere kvinder (30%) end mænd (16 procent) har svært ved at slå kalorieregneren fra. Hver fjerde dansker har selv lavet is inden for det seneste år – kvinder (30 procent) mere end mænd (20 procent). Netop nu er der is i de fleste frysere og mange steder flere slags is. Én ud af tre (36 procent) svarer i undersøgelsen, at de ingen is har i fryseren lige nu.

Tænker du på antallet af kalorier, når du vælger is?

Om undersøgelsen

1.002 deltog i undersøgelsen, der blev gennemført i uge 17, 2010. Data er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning i aldersgruppen 15-74 år.