På syv år er antallet af danskere, der undlader at spise kød minimum én dag om ugen, steget markant. Og tendenser har næppe toppet, for mange ønsker fortsat at spise mindre kød fremover.
Coop Analyse stillede første gang spørgsmålet ”Hvor ofte har du en ”kødløs dag”, hvor du ikke spiser kød, kødpålæg, fjerkræ eller fisk – i løbet af hele dagen?” i 2010. Dengang svarede 17 procent, at de minimum én dag om ugen ikke spiste kød. I 2017 er det tal steget til 28 procent. Antallet af danskere, der halvdelen af ugen dropper de animalske proteiner, er fordoblet, så de i dag udgør 8,2 procent af den voksne befolkning. 33 procent af danske mænd holder aldrig kødløse dage. Det samme gælder for 21 procent kvinder.
8,2 procent, svarende til én ud af tolv voksne danskere, holder sig fra kødet minimum tre dage om ugen.
To ud af fem danskere har intet ønske om at spise mindre kød end de gør i dag. Én ud af ti vil i høj grad gerne spise mindre kød, mens 22 procent i nogen grad gerne vil skære i kødindtaget. Samlet set ønsker mere end halvdelen af danskerne i en eller anden grad at spise mindre kød fremover.
Mere end halvdelen af danskerne har i forskellig grad et ønske om at spise mindre kød.
Undersøgelsen er gennemført i uge 29/30 2017. Resultaterne er vægtet på køn, alder og geografi og er repræsentative for den danske befolkning 15-74 år.