Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
30 91 92 66 Lars.Aarup@coop.dk

De fleste vælger kødet først

Tre ud af fire vælger kød før grøntsager, når aftensmaden skal planlægges. I København er der flere, der tager udgangspunkt i det grønne. Og så siger én ud af fem, at de spiser mindre kød end for et år siden.

Tendens til at tænke mere grønt før rødt

Mere end tre ud af fire (77%) beslutter sig først for kødet, når de skal finde på aftensmad, og vælger først det grønne bagefter. Men der er store forskelle på tværs af befolkningen. Blandt de unge singler og par er der signifikant færre, der først vælger kødet – dog stadig et flertal. Den samme tendens viser sig i hovedstaden, hvor 21% vælger grøntsagerne først, mens det samme gælder for 10% på landsplan. I mindre eller tyndt befolkede områder er det kun 6%. Når man spørger danskerne til deres kødforbrug, svarer én ud af fem, at de spiser mindre kød i dag end for et år siden, mens kun 6% svarer, at de spiser mere kød.

Om undersøgelsen

Konklusionerne stammer fra Coop Analyses udgivelse "Danskernes Madvaner 2016" som du kan læse i fuld længde her