Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
30 91 92 66 Lars.Aarup@coop.dk

Fredag er den største ude-spise dag

Én ud af fem får mad udefra på en almindelig fredag. Det er særligt de unge, der henter lidt hjælp til aftensmaden.

Én ud af fem får mad udefra fredag

På en gennemsnitlig fredag spiser knap én ud af fem danskere (19,2%) mad udefra, dvs. de går på restaurant, café, får take away eller henter en færdig ret i supermarkedet. Lørdag kommer ind på en andenplads. I gennemsnit spiser 14,5% mad udefra på en almindelig. Resultaterne stammer fra Coops Mad-O-meter, hvor 500 personer hver uge fortæller, hvad de har fået at spise de seneste 24 timer. I forbindelse med aftensmåltidet svarer de på, hvem der tilberedte maden/hvor maden kom fra.

Mad udefra fordelt på ugedage

Unge høje på take away

På en gennemsnitlig dag spiser 18,1% af de 15-34-årige mad udefra. Det er markant flere end blandt de 55-74-årige, hvor én ud af ti (10,3%) gør det samme. Det er særligt take away, der afskiller de to aldersgrupper.

Udespisning og alder

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.