Gå tilbage
analyse@coop.dk

75% mere tapas nord for København

Tapas er mest populært i og omkring de to største byer. De unge spiser mest og helst fredag og lørdag.

Tapas i de større byer

Tapas taler til storbyboernes hjerter. I hvert fald er det København og byerne nord for samt Østjylland, der trækker gennemsnittet op. I København spiser de 29% mere tapas til aftensmad end den gennemsnitlige dansker, mens de nord for hovedstaden topper med 75% mere. Mindst tapas bliver der spist i region Sjælland og øerne, hvor de spiser 35% mindre tapas end den gennemsnitlige dansker.

Tapas til aftensmad i regionerne

Tallene i grafen er indekserede med 100 som landsgennemsnit.

Mest for de unge og kvinder

Det er særligt de 15-34-årige, der sætter pris på tapas. For hver gang to på 55-74 år spiser tapas, gør tre 15-34-årige det samme. Undersøgelsen viser også, at kvinder tilsyneladende er lidt mere begejstrede for de små, spanske retter end mænd.

Tapas til aftensmad fordelt på alder

Tallene er indekserede og viser, at dem under 35 år spiser en halv gang mere tapas end dem, der har rundet 55 år.

Tapas når vi ikke skal tidlig op næste dag

Der bliver spist dobbelt så meget tapas i aftentimerne fredag og lørdag som ugens resterende dage. På en gennemsnitlig fredag får én ud af 200 tapas til aftensmad.

Se mere om danskernes spisevaner i aftentimerne i undersøgelserne her.

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1,5 mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.