Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
30 91 92 66 Lars.Aarup@coop.dk

77% mere tapas nord for København

Tapas er mest populært i København og byerne nord for hovedstaden samt i Østjylland. Det er mest mad for de unge, og så spiser vi markant mere tapas fredag og lørdag.

Tapas i de større byer

Tapas taler tilsyneladende til storbyboernes hjerter. I hvert fald er det København og byerne nord for samt Østjylland, der trækker gennemsnittet op. I København spiser de 53% mere tapas til aftensmad end den gennemsnitlige dansker, mens de nord for hovedstaden topper med 77% mere. Mindst tapas bliver der spist i region Sjælland og øerne, hvor de spiser 35% mindre tapas end landsgennemsnittet.

Tapas til aftensmad i regionerne

Tallene er indekserede og viser, at de nord for københavn spiser 77% mere tapas end den gennemsnitlige dansker, mens der i region sjælland og øerne bliver spist 35% mindre.

Mest for de unge og kvinder

Det er særligt de 15-34-årige, der sætter pris på tapas. For hver gang to på 55-74 år spiser tapas, gør tre 15-34-årige det samme. Undersøgelsen viser også, at kvinder tilsyneladende er lidt mere begejstrede for de små, spanske retter end mænd.

Tapas til aftensmad fordelt på alder

Tallene er indekserede og viser, at dem under 35 år spiser en halv gang mere tapas end dem, der har rundet 55 år.

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.