Siden 2015 er danskernes forbrug af fersk kød faldet. Her kan du se udviklingen fra 2010 frem til i dag.
Siden 2015 er forbruget af fersk kød faldet med ca. 5 pct. opgjort i kroner pr. kunde i Coop. I årene fra 2010 til 2015, hvor stenalderkost var på mode, steg salget stødt. Men siden 2015 er moden skiftet og flere – specielt under 35 år – spiser mindre kød. Den varme sommer i 2018 og grillforbuddet lagde desuden en dæmper på forbruget i 2018.
Forbruget af fersk kød er ikke det samme som danskernes samlede forbrug af kød. Vi får nemlig vores mad fra mange forskellige steder: Måltidsløsninger og måltidskasser stiger, og udespisning på restauranter og på caféer bliver mere udbredt.
Tallene i grafen er indekserede med året 2010 som indeks 100.
Resultaterne bygger på salgstal fra Coops butikker i årene 2010 til og med 2018.