Gå tilbage
analyse@coop.dk

Laksen er populær i hovedstaden og på lørdage

På en helt almindelig dag spiser 7% af danskerne laks. Mest populær er fisken nord for København og blandt kvinder og 55+.

Mest laks i og omkring København

På en gennemsnitlig dag spiser 7% af danskerne laks. Mest laks bliver der spist i København Nord, hvor én ud af ti (10,1%) får laks på en vilkårlig dag. Knap halvt så meget laks spiser de i Nord-, Vest- og Sønderjylland.

Laks fordelt på regionerne

Lørdag byder oftest på laks

Lørdag aften er det tidspunkt på ugen, hvor flest vælger at spise laks, nemlig cirka én ud af tyve. Fredag gælder det én ud af 25 (4%), mens cirka 3% spiser laks til aftensmad de øvrige dage.

Laks fordelt på frokost og aftensmad i løbet af ugen

Laksen er mere populær blandt kvinder og 55+

Kvinder spiser en tredjedel mere laks end mænd. Mens 8% kvinder får laks på en gennemsnitlig dag, gælder det samme for 6% mænd. Fordelingen på aldersgrupper viser, at de, der har rundet 55 år, spiser en tredjedel mere laks (8,1%) end dem under 35 år, hvor knap 6% får laks på en helt almindelig dag.

Laks i løbet af dagen fordelt på alder

Se flere undersøgelser om danskernes fiskevaner her.

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.