Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
Lars.Aarup@coop.dk

Danskernes forbrug af kødalternativer tidoblet

Danskernes forbrug af forarbejdede kødalternativer er siden 2010 mere end tidoblet. Særligt de senere år har udviklingen taget fart.

Salget går kun en vej - op

I perioden 2010 til 2021 er der sket en mere end tidobling af danskernes forbrug af kødalternativer, som ikke indeholder kød, og som i en eller anden grad er forarbejdet. Det er f.eks. linsebøffer, plantefars, pålæg og lignende. I opgørelsen indgår altså ikke de uforarbejdede grønne alternativer, f.eks. friske grøntsager. Forbruget satte særligt ind i midten af 2010'erne, og kurven er siden fortsat opad. 

Coop Analyse har fulgt danskernes holdning til og forbrug af kød og veggie-produkter tæt gennem flere år. Se flere undersøgelser om emnet her.

Salget af kødalternativer i perioden 2010-2021

Grafen viser salget af kødalternativer i perioden januar 2010 til og med december 2021. 2010 udgør indeks 100. Dermed ramte salget i 2021 en tidobling sammenlignet med 2010. 

Om undersøgelsen

Du kan se mere om danskernes forbrug af kødalternativer og meget andet i 2021 og årene op til i rapporten ’Coops Mad-o-meter 2021/22’. Du finder den her. Resultaterne om kødalternativer stammer fra salgstal fra Coops butikker i perioden 2010 til og med 2021.