To ud af fem servererede okse- eller kalvekød til hovedretten, sidst de havde gæster. Gris til gæstebud er blevet mere sjældent siden 2010.
Der indgik okse- eller kalvekød i hovedretten blandt to ud af fem (41%), sidste gang danskerne havde gæster til middag. En femtedel (21%) svarer, at der var gris til hovedret. Det placerer gris og fjerkræ på en delt andenplads. Spørgsmålet blev første gang stillet i 2010, og dengang svarede 28%, at de serverede gris til hovedretten. Dermed er der sket et markant fald i andelen, der serverer grisekød for gæster. Sammenligningen af de to undersøgelser viser til gengæld, at andelen der svarer ”Ingen af ovennævnte” er steget fra 3% til 8% i 2019. Her kan gemme sig dem, der serverer grønne retter.
Det er særligt blandt de 35-54-årige, at okse- og kalvekød er populært som gæstemad. Blandt de 55-74-årige er det til gengæld mere udbredt med fisk.
Blandt dem, der serverede gris, sidst de havde gæster, svarer cirka en femtedel (23%), at der var tale om fars. For 17% var det mørbrad, mens 15% satte flæskesteg på bordet. Mindst populær er indmad som hjerte og lever.
1.012 deltog i undersøgelsen, der blev gennemført i marts 2019. Data er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning i aldersgruppen 18-74 år. Data fra 2019 er sammenholdt med data fra en tidligere repræsentativ undersøgelse gennemført i uge 43 i 2010 blandt 1.003 deltagere.