Gå tilbage
analyse@coop.dk

Hver fjerde køber fyrværkeri

En ud af fire køber fyrværkeri til nytåret. Danskerne deler sig i to grupper, når det gælder et muligt forbud mod privat affyring.

En ud af fire køber fyrværkeri

Én ud af fire (28%) købte fyrværkeri til nytår i 2018. Lige så mange (25%) forventer at købe fyrværkeri i år. I familier med hjemmeboende børn svarer mere end hver anden (53%), at de forventer at købe fyrværkeri til nytårsaften 2019. Det samme gælder for 15% af dem, der ikke har hjemmeboende børn.

Forventer du/din husstand at købe fyrværkeri i år?

Forbud? Måske...

I undersøgelsen svarer 40%, at de er helt eller delvist enige i udsagnet ”Danmark bør indføre forbud mod privat affyring af fyrværkeri, så det alene er professionelle fyrværkere, der på udvalgte steder tænder krudtet nytårsaften”. Lige så mange erklærer sig helt eller delvist uenige heri. Markant flere kvinder (47%) er helt eller delvist enige, mens det samme gælder for 33% mænd. Hver anden mand er til gengæld imod et forbud.

Hvor enig eller uenig er du i følgende:Danmark bør indføre forbud mod privat affyring af fyrværkeri, så det alene er professionelle fyrværkere, der på udvalgte steder tænder krudtet nytårsaften.

Om undersøgelsen

1.016 deltog i undersøgelsen, der blev gennemført i august 2019. Data er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning 18-74 år.