Gå tilbage
analyse@coop.dk

Danskerne: Fastelavn bedre end halloween

For én ud af fem går der fastelavn i den i 2020. Selvom halloween slår fastelavn på indkøb af udstyr, kan danskerne bedst lide fastelavn.

Hos én ud af fem fejres der fastelavn

22% af danskerne forventer, at de selv eller nogen fra husstanden vil holde fastelavn i år med fastelavnsfest, tøndeslagning, rasletur eller lignende. Mere end én ud af tre (36%) forventer, at der kommer raslende børn forbi deres hjem i forbindelse med fastelavn. Fastelavn er mest populær i familier med hjemmeboende børn, hvor mere end to ud af fem forventer at markere fastelavn i 2020.

Forventning om at holde fastelavn

De fleste henter fastelavnsbollerne i butikken

Fastelavnsboller – dem køber vi altid i butikkerne, svarer 44% af danskerne. 14% bager dem selv, mens 18% både køber og bager selv. 21% holder sig helt fra fastelavnsboller.

Hvor får du/I som regel fastelavnsbollerne fra?

Halloween eller fastelavn

Hvad er bedst – halloween eller fastelavn? Måske lidt overraskende svarer 46%, at de bedst kan lide fastelavn, mens 16% er mest til halloween. Overraskende, fordi salget af udstyr til halloween allerede i 2007 overhalede salget af fastelavnsudstyr i butikkerne. Mens fastelavn på tværs af alder er lige populær, er de 15-34-årige markant mere begejstrede for halloween end både de 35-54-årige og de 55-74-årige.

Hvilken af højtiderne kan du bedst lide?

Om undersøgelsen

1.004 deltog i undersøgelsen, der blev gennemført i februar 2020. Data er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning 18-74 år.