Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
30 91 92 66 Lars.Aarup@coop.dk

Øl til frokost hører mest weekenden til

Det er særligt mænd og de, der har rundet 55 år, der sætter pris på en øl ved frokosttid. Flest øl bliver der drukket i weekenden.

Mest øl midt på dagen lørdag og søndag

På en helt gennemsnitlig dag drikker 3,5% af danskerne øl til frokost. Vi drikker markant mere øl midt på dagen lørdag og søndag, hvor knap 6% får en øl. I hverdagene drikker gennemsnitligt 2,5% øl til frokosten.

Øl til frokost fordelt på ugedage

Mænd og 55+ drikker mest øl

Mens cirka én ud af 20 mænd (4,8%) får øl til frokost, gælder det samme for markant færre kvinder (2,1%). Der er også stor forskel på, hvor meget øl de forskellige aldersgrupper drikker. Blandt de 55-74-årige drikker 7% øl til frokosten på en gennemsnitlig dag. Det samme gælder for 1,1% af de 15-34-årige og 2,5% af de 35-54-årige.

Øl til frokost fordelt på alder

Mest øl til frokost i Nordsjælland

I Nordsjælland drikker de 17% mere øl til frokost end den gennemsnitlige dansker. Mindst drikker de i København, som ligger 21% under landsgennemsnittet.

Øl til frokost fordelt på regioner

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.