Gå tilbage
analyse@coop.dk

Mænd og københavnere dropper oftere morgenmaden

Mænd springer oftere morgenmaden over end kvinder. Og så glemmer særligt københavnerne dagens første hovedmåltid.

Flest tomme morgentallerkener i København

Der er markant flere mænd end kvinder, der springer morgenmaden over. På en gennemsnitlig dag, spiser og drikker 5,2% kvinder og 8,6% mænd ingenting til morgenmad. Bedst til at huske morgenmaden er de på Sjælland - undtagen i København, som ligger 9% over gennemsnittet, når det kommer til tomme morgenmadstallerkener. På en gennemsnitlig dag spiser 6,9% af danskerne ingenting til morgenmad. Tallet ligger nogenlunde stabilt hele ugen. Det kan betyde, at den manglende morgenmad skyldes andet en travlhed.

Ingenting til morgenmad i regionerne

Tallene i grafen er indekserede og viser, at københavnerne med 9% over landsgennemsnittet markant oftere undlader at spise morgenmad.

Tomme tallerkener og BMI

Der er markant flere med både lav og høj BMI, der ingenting spiser til morgenmad. Undersøgelsen viser, at antallet af personer, der ingenting spiser til morgenmad, stiger med BMI’en.

Ingenting til morgenmad og vægt

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1,5 mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.