Særligt københavnere og kvinder kaster sig over chokolade, som også er særligt vellidt blandt de unge.
I løbet af en vilkårlig dag spiser københavnerne 17% mere chokolade end den gennemsnitlige dansker. Jo længere væk fra hovedstaden man kommer, desto mindre bliver lysten til chokolade tilsyneladende. Vestjyderne og nordjyderne spiser cirka 10% mindre chokolade end gennemsnittet. På en vilkårlig dag spiser cirka én ud af seks danskere (18%) chokolade. Mest chokolade sætter vi til livs lørdag.
Tallene er indekserede og viser, at københavnerne spiser 17% mere chokolade end den gennemsnitlige dansker, mens nordjyderne spiser 9% mindre.
Kvinder spiser en halv gang oftere chokolade end mænd. Eller sagt på en anden måde: Hver gang to mænd snupper et stykke chokolade, gør tre kvinder det samme. Undersøgelsen viser også, at de 15-34-årige spiser 31% mere chokolade end de 35-54-årige, mens de 55-74-årige spiser 32 procent mindre. Dermed spiser de unge 63% mere chokolade end de ældre.
Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.