Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
30 91 92 66 Lars.Aarup@coop.dk

Flest chips efter aftensmaden i Jylland

Særligt jyder og københavnere sætter pris på chips efter aftensmaden. Den sprøde snack er især populær fredag og lørdag aften.

Aftenchips mest populære i Jylland - og hovedstaden

Jyder og fynboer spiser oftere chips end dem, der bor øst for Storebælt - hvis man ellers et øjeblik ser bort fra københavnerne. De, der hyppigst har hånden nede i chipsposen efter aftensmaden, bor i Syd-, Vest- og Nordjylland samt København. Færrest chips bliver der spist nord for København og i Nordsjælland.

Chips efter aftensmaden fordelt på regioner

Tallene er indekserede og viser, at nordjyderne spiser 14% flere chips efter aftensmaden på en gennemsnitlig dag, mens de i Nordsjælland spiser 27% færre end gennemsnittet.

Én ud af 15 spiser chips lørdag aften

I mange hjem er der chips på bordet, når der hygges efter aftensmaden fredag og især lørdag. Én ud af 15 spiser chips på en vilkårlig lørdag aften, mens én ud af 17 gør det samme fredag aften. Undersøgelsen viser også, at kvinder og mænd spiser chips nogenlunde lige ofte.

Chips efter aftensmaden fordelt på ugedage

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.