Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
30 91 92 66 Lars.Aarup@coop.dk

16% mere mælk til aftensmaden i Nordjylland

Mælk til aftensmad er særlig populært i Nordjylland, blandt børnefamilier og på hverdage.

Mest mælk i Nordjylland

Mælketørsten er størst blandt nordjyderne, hvor én ud af otte på en helt almindelig aften drikker mælk til maden. Københavnerne drikker 15% mindre mælk end den gennemsnitlige dansker.

Mælk til aftensmad i regionerne

Tallene er indekserede og viser, at nordjyderne drikker 16% mere mælk til aftensmåltidet end den gennemsnitlige dansker.

Hver 9. voksen drikker mælk til aftensmad

På en helt almindelig aften drikker cirka én ud af ni danskere mælk til aftensmåltidet. Det er især de 15-54-årige, der trækker statistikken op. Er der børn i husstanden, drikker de voksne også mere mælk, viser undersøgelsen. I børnefamilier drikker hver 8. voksen mælk til aftensmaden. 

Mest mælk på hverdage

Lørdag er den dag på ugen, hvor færrest danskere supplerer måltidet med et glas mælk. På en helt almindelig lørdag aften bliver der drukket en fjerdedel mindre mælk til aftensmaden i forhold til en gennemsnitlig dag.

Mælk til aftensmad fordelt på ugedage

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.