Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
30 91 92 66 Lars.Aarup@coop.dk

Flest mandler til morgenmad i de større byer og blandt kvinder

Mandler i havregrynene, frugtsalaten eller på yoghurten er mest populært blandt kvinder og spises oftest i og lige udenfor de to største byer.

Flest mandler i og omkring de største byer

Mandler til morgenmaden er mest populært i og nord for København samt i Østjylland. Færrest mandler finder man på de nord- og vestjyske morgenmadstallerkener. Og så spiser vi flere mandler til morgenmaden på hverdage. På en gennemsnitlig tirsdag spises der f.eks. 33% flere mandler end søndag. Landsgennemsnittet er 100.

Mandler til morgenmad i regionerne

Tallene er indekserede og viser, at man i København spiser 30% flere mandler til morgenmad end den gennemsnitlige dansker. Vestjyderne ligger 22% under.

Mandler om morgenen appellerer mest til kvinder

Kvinder spiser mere end dobbelt så mange mandler til morgenmad, som mænd gør. Til gengæld viser undersøgelsen, at der ingen forskelle er på, hvor ofte de forskellige aldersgrupper spiser mandler til morgenmad. På en gennemsnitlig dag spiser cirka én ud af 44 mandler til morgenmad.

Mandler til morgenmad og køn

Mere end dobbelt så mange kvinder som mænd spiser mandler om morgenen. På en gennemsnitlig dag spiser cirka én ud af 31 kvinder mandler til morgenmad. Det samme gør cirka én ud af 71 mænd.

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.