Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
30 91 92 66 Lars.Aarup@coop.dk

Mest snaps i Nordsjælland og på Fyn

I Nordsjælland og på Fyn er det mere udbredt med en snaps til morgenmaden. Særligt blandt dem, der har rundet 55 år.

Mest morgen-snaps i Nordsjælland og på Fyn

Nordsjællænderne drikker 56% mere snaps til morgenmad end den gennemsnitlige dansker. Fynboerne puster dem i nakken med 26%. Mindst populært er det med en skarp i morgentimerne i de to største byer. På en gennemsnitlig dag drikker én ud af 500 snaps til morgenmad. Lørdag og især søndag drikker flere snaps til morgenmaden - på en gennemsnitlig søndag én ud af 250 (0,4%). Blandt dem, der har rundet 55 år, er det markant mere udbredt med snaps til morgenmaden. Mens én ud af 1.000 i alderen 35-54 år drikker snaps til morgenmad, gør én ud 250 i alderen 55-74 år det samme. Sidst viser undersøgelsen, at det er mere udbredt med snaps blandt mænd end blandt kvinder.

 

Snaps til morgenmaden fordelt på regioner

Tallene i grafen er indekserede med 100 som landsgennemsnit. Mens Sønder- og vestjyderne ligger over landsgennemsnittet, ligger Nord- og Østjylland under. 

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1,5 mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.