Gå tilbage
analyse@coop.dk

Flest pandekager i og nord for København

Der ryger markant flere pandekager på morgentallerkenerne i og nord for København end i resten af landet. De unge er mest begejstrede – og mest i weekenden.

Pandekager på Sjælland

Københavnerne spiser sig igennem markant flere pandekager til morgenmad end eksempelvis fynboerne, som spiser 31% færre pandekager til morgenmad end den gennemsnitlige dansker. Generelt er pandekager mest populære i og omkring København og Århus.

Pandekager til morgenmad fordelt på regioner

Tallene er indekserede og viser, at de i København spiser 60% flere pandekager til morgenmad end landsgennemsnittet, som er 100. Færrest pandekager spiser de i Sønderjylland og på Fyn.

Unge elsker pandekager

Hvis du er under 35 år, så spiser du mere end tre gange så ofte pandekager til morgenmad som dem, der har rundet 55 år. Undersøgelsen viser også, er det er mere udbredt med pandekager til morgenmaden blandt dem med en lang uddannelse.

Pandekager til morgenmad fordelt på alder

Flest pandekager i weekenden

Ligesom danskerne spiser mere æg og bacon til morgenmaden i weekenden, stiger indtaget af pandekager også markant, når det bliver lørdag og især søndag. Fire gange så mange spise pandekager søndag som tirsdag.

Pandekager til morgenmad fordelt på ugedage

Du kan se mere om danskernes morgenmadsvaner i undersøgelserne her

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1,5 mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.