Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
30 91 92 66 Lars.Aarup@coop.dk

15% mere rugbrød til aftensmad i København

Københavnerne, der spiser mindst rugbrød til frokost, ligger på førstepladsen, når det gælder rugbrød til aftensmad. Mest begejstrede er dem, der har rundet 55 år - og helst på en onsdag.

Én ud af 13 får rugbrød til aftensmad

Én ud af 13 danskere (7,6%) spiser rugbrød til aftensmad på en gennemsnitlig aften. Det sker lidt mere i København end resten af landet – københavnerne er til gengæld også dem, der spiser mindst rugbrød til frokost. Mindst rugbrød ryger der på middagstallerknerne nord for København og i Nordjylland.

Rugbrød til aftensmad i regionerne

Tallene i grafen er indekserede og viser, at københavnerne spiser 15% mere rugbrød til aften end den gennemsnitlige dansker. Nordjyderne og dem, der bor nord for København, er mindst interesserede i rugbrød, når det gælder dagens sene hovedmåltid.

Mest rugbrød onsdag aften

Der bliver spist 40% mere rugbrød til aftensmad i familier uden børn end i familier med. Og så er onsdag den største dag for rugbrød til aftensmad, mens lørdag skraber bunden.

Rugbrød til aftensmad på ugedage

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.