På en almindelig dag drikker én ud af 30 danskere saftevand til aftensmaden. Det er særligt udbredt i børnefamilier.
Der bliver drukket mest saftevand til aftensmaden i region Sjælland og øerne samt i Vest- og Nordjylland. Mindst saftevand til middagen bliver der drukket i København og nord for hovedstaden. Undersøgelsen viser videre, at der bliver drukket lidt mere saftevand til maden i familier med hjemmeboende børn (3,9%) end i familier uden (3,1%). Mandag til torsdag er forbruget af saftevand til aftensmaden højere end fredag til søndag. På en helt gennemsnitlig dag i Danmark drikker 3,3% saftevand til aftensmaden, mens 8% får saftevand i løbet af hele dagen.
Tallene er indekserede med 100 som landsgennemsnit. Grafen viser, at der bliver drukket 16% mere saftevand i region Sjælland og øerne end på landsgennemsnit.
Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1,5 mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.