Gå tilbage
analyse@coop.dk

Mest saftevand mandag og tirsdag

På en almindelig dag drikker én ud af 30 danskere saftevand til aftensmaden. Det er særligt udbredt i børnefamilier.

16% mere saftevand i region Sjælland og øerne

Der bliver drukket mest saftevand til aftensmaden i region Sjælland og øerne samt i Vest- og Nordjylland. Mindst saftevand til middagen bliver der drukket i København og nord for hovedstaden. Undersøgelsen viser videre, at der bliver drukket lidt mere saftevand til maden i familier med hjemmeboende børn (3,9%) end i familier uden (3,1%). Mandag til torsdag er forbruget af saftevand til aftensmaden højere end fredag til søndag. På en helt gennemsnitlig dag i Danmark drikker 3,3% saftevand til aftensmaden, mens 8% får saftevand i løbet af hele dagen.

Saftevand til aftensmad fordelt på regioner

Tallene er indekserede med 100 som landsgennemsnit. Grafen viser, at der bliver drukket 16% mere saftevand i region Sjælland og øerne end på landsgennemsnit.

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1,5 mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.