Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
30 91 92 66 Lars.Aarup@coop.dk

Én ud af 11 slutter dagen med sodavand

Hvor meget sodavand du drikker efter aftensmaden, afhænger af din alder og din uddannelse. Forbruget topper i Sønderjylland og i familier med hjemmeboende børn.

Mest sodavand i Sønderjylland

Sønderjyderne drikker 15% mere sodavand inden sengetid end den gennemsnitlige dansker. Mindst sodavand bliver der drukket på dels den jyske og den sjællandske østkys. På en gennemsnitlig dag drikker cirka én ud af 11 sodavand efter aftensmaden.

Sodavand efter aftensmaden i regionerne

Tallene i grafen er indekserede og viser, at sønderjyderne drikker 15% mere sodavand efter aftensmaden end den gennemsnitlige dansker, mens de nord for København drikker 31% mindre.

Unge drikker mest

Hvis du er under 35 år, så drikker du med stor sandsynlighed mere end fire gange så meget sodavand efter aftensmaden som dem, der har rundet 55 år. På en helt almindelig dag drikker 12,9% af de 15-34-årige sodavand inden sengetid. Det samme gør mere beskedne 3,1% af de 55-74-årige. Undersøgelsen viser desuden, at dem med en kort uddannelse drikker cirka 60% mere sodavand om aftenen end dem med en lang. Forbruget af sodavand i aftentimerne stiger med cirka 60%, hvis der er børn i husstanden.

Sodavand efter aftensmaden fordelt på alder

Mere end fire gange så mange unge som ældre drikker sodavand på en gennemsnitlig aften.

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.