Gå tilbage
analyse@coop.dk

Én ud af 9 slutter dagen med sodavand

Forbruget af sodavand inden sengetid er størst i Jylland og er markant mere udbredt blandt de unge og i familier med børn.

Mest sodavand i Jylland

Sønder- og nordjyderne drikker 11% mere sodavand inden sengetid end den gennemsnitlige dansker. Mindst sodavand bliver der drukket på dels den jyske og den sjællandske østkys. På en gennemsnitlig dag drikker cirka én ud af 9 sodavand efter aftensmaden. Ser man på hele dagen, stiger andelen til én ud af fire (24,7%).

Sodavand efter aftensmaden i regionerne

Tallene i grafen er indekserede med 100 som landsgennemsnit.

Unge drikker mest

Hvis du er under 35 år, så drikker du med stor sandsynlighed mere end tre gange så meget sodavand efter aftensmaden som dem, der har rundet 55 år. På en helt almindelig dag drikker 11,8% af de 15-34-årige sodavand inden sengetid. Det samme gør mere beskedne 3,5% af de 55-74-årige. Undersøgelsen viser desuden, at dem med en kort uddannelse drikker cirka 60% mere sodavand om aftenen end dem med en lang uddannelse. Forbruget af sodavand i aftentimerne stiger også betragteligt, hvis der er børn i husstanden.

Sodavand efter aftensmaden fordelt på alder

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1,5 mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.