Vi er bedst til at huske salat til aftensmaden lørdag. Kvinder spiser mere salat end mænd. På en gennemsnitlig dag spiser én ud af fem salat til aftensmaden.
Der bliver spist mest salat til aftensmaden nord for København, men også Vest- og Østjylland er godt med. Undersøgelsen viser, at kvinder spiser mere end 20% mere salat til aftensmad end mænd, og at familier med hjemmeboende børn er bedre til at huske det grønne end familier uden børn.
Tallene er indekserede og viser, at der nord for København bliver spist 12% mere salat end landsgennemsnittet, angivet som 100.
Måske skal det være ekstra lækkert lørdag, måske er der bare bedre tid. I hvert fald bliver der lørdag spist cirka en femtedel mere salat end på en gennemsnitlig dag. Har du en god løn og måske også en længere uddannelse, så spiser du med stor sandsynlighed mere salat til aftensmad. Mens knap én ud af fire (23,8%) med en længere uddannelse husker salaten, gælder det samme for knap én ud af fem (18,9%) med en kortere uddannelse.
Se mere om danskernes forhold til det grønne køkken her og vil du vide mere om den mad, vi spiser om aftenen, så har vi samlet en række undersøgelser her.
Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1,5 mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.