Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
Lars.Aarup@coop.dk

Flæskesvær er størst på Sjælland

Vi købte flere flæskesvær under corona-nedlukningen i 2020. Mest begejstrede er de på Københavns vestegn.

En snack for 35+

På en helt almindelig dag spiser én ud af 500 danskere flæskesvær. Der er dog forskel på, hvor populær snacken er. F.eks. er det ikke de unge, der spiser flest flæskesvær. Faktisk spiser dem over 35 år ca. 50% flere flæskesvær end dem under 35 år.

Mest på Sjælland

Sjællænderne spiser flere flæskesvær end jyderne og fynboerne - specielt på Københavns vestegn, hvor forbruget af flæskesvær ligger næsten dobbelt så højt som på Fyn. Flest flæskesvær spiser vi, når weekenden skydes i gang. Fredag og lørdag ligger forbruget dobbelt så højt som tirsdag og onsdag.

Forbruget af flæskesvær i regionerne

Tallene i grafen er indekserede og viser, at de i København Vest spiser 41% flere flæskesvær end den gennemsnitlige dansker, mens de i Sønderjylland spiser 31% færre end gennemsnittet.

Corona vækkede trangen til flæskesvær

I 2019 - før corona - lå salget af flæskesvær 16% højere end i 2010. Under corona-nedlukningen i 2020 steg forbruget yderligere 10%. Du kan se mere om, hvad der blev købt mere af under corona, i undersøgelserne her.

Salget af flæskesvær 2010 til 2020

Salgsdata er i grafen indekseret med salget i 2010 som indeks 100.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er baseret dels på salgstal fra Coops butikker i perioden 2010-20, dels Coops Mad-O-meter - en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1,5 mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.