Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
30 91 92 66 Lars.Aarup@coop.dk

20% mere salat til aftensmaden lørdag

Vi er bedst til at huske salat til aftensmaden fredag og især lørdag aften. Kvinder spiser mere salat end mænd. På en gennemsnitlig dag spiser én ud af fem salat til aftensmaden.

Mest salat nord for København

Der bliver spist mest salat til aftensmaden nord for København, men også Vest- og Østjylland er godt med. Undersøgelsen viser, at kvinder spiser 20% mere salat til aftensmad end mænd, og at familier med hjemmeboende børn er bedre til at huske det grønne end familier uden børn.

Salat til aftensmad i regionerne

Tallene er indekserede og viser, at der nord for København bliver spist 12% mere salat end landsgennemsnittet.

Mest salat lørdag

Måske skal det være ekstra lækkert lørdag, måske er der bare bedre tid. I hvert fald bliver der lørdag spist hele 20% mere salat end på en gennemsnitlig dag. Har du en god løn og måske også en længere uddannelse, så spiser du med stor sandsynlighed mere salat til aftensmad. Mens én ud af fire med en længere uddannelse husker salaten, gælder det samme for én ud af fem med en kortere uddannelse.

Salat til aftensmad og ugedage

Tallene er indekserede og viser, at danskerne en lørdag spiser 20% mere salat end på en gennemsnitlig dag.

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.