Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
30 91 92 66 Lars.Aarup@coop.dk

Mindst fisk til aftensmad i Nord- og Vestjylland

Der bliver spist mindst fisk der, hvor den ofte trækkes i land. Mest fisk spiser de i og nord for København. Særligt dem, der har rundet 55 år.

Flest fisk i og nord for hovedstaden

Der bliver spist markant mere fisk i hovedstadsområdet end i de resterende regioner. I København Nord spiser de 32% mere fisk end den gennemsnitlige dansker og halvanden gang mere end nord- og vestjyderne, som spiser henholdsvis 15% og 12% mindre fisk til aftensmad end landsgennemsnittet.

Fisk til aftensmad fordelt på regioner

Tallene i grafen er indekserede og viser, at der i København Nord bliver spist 32% mere fisk end landsgennemsnitligt.

Mere fisk blandt 55+

Der er forskel på, hvor flittige danskerne er til at servere fisk. Blandt de 15-34-årige spiser knap hver tiende (9,1%) fisk til aftensmad på en gennemsnitlig aften. Blandt de 55-74-årige er tallet 13,1%. Dermed er de ældres forbrug af fisk næsten 40% større end de unges. 

Fisk til aftensmad fordelt på alder

Mest fisk midt på ugen

Der bliver spist mest fisk onsdag, torsdag og fredag. Mindst fisk serveres der til aftensmad søndag, hvor forbruget er cirka 20% mindre end fredag.

Fisk til aftensmad på ugedage

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.