Gå tilbage
analyse@coop.dk

Mere end hver femte får madpakke hver dag

Mere end én ud af fem voksne får madpakke alle ugens hverdage eller oftere. Vi er generelt godt tilfredse med madpakkerne, men det kniber med inspirationen.

To ud af fem får madpakke ugentligt

For 22% af danskerne er madpakken en helt fast del af hverdagen. To ud af fem har minimum en dag om ugen en madpakke med i tasken, mens to ud af fem (43%) aldrig får madpakke.

Så ofte får vi madpakke

Rugbrød og pålæg vinder

Madpakke betyder i langt de fleste tilfælde rugbrød og pålæg. Tre ud af fire (74%) af de madpakke-spisende svarer, at der var rugbrød i den seneste madpakke. 62% havde pålæg som kød, ost eller æg, mens kun godt én ud af otte (12%) fik fisk. Markant flere kvinder (52%) end mænd (29%) havde grøntsager med.

Det var der i den seneste madpakke

Deltagerne har haft mulighed for at markere flere ingredienser. Spørgsmålet er stillet til alle, der ikke har svaret "aldrig" til det forgående spørgsmål "Hvor ofte spiser du madpakke til frokost?"

Om undersøgelsen

1156 deltog i undersøgelsen, der blev gennemført i uge 24, 2010. Data er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning i aldersgruppen 15-74 år.