Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
30 91 92 66 Lars.Aarup@coop.dk

Vi spiser for at hygge os

Hver femte dansker spiser dagligt – eller næsten dagligt – uden egentlig at være sulten. 45% gør det primært for hyggens skyld, og i næsten halvdelen af alle tilfælde er det chokolade eller andet slik, vi kaster os over.

Én ud af fem spiser dagligt eller næsten dagligt uden at føle sult

Én ud af fem danskere spiser dagligt eller næsten dagligt et eller andet, selvom de ikke er sultne. De fleste (45%) spiser for hyggens skyld, 13% gør det for at slappe af, mens kun 3% trøstespiser, fordi de er triste eller kede af det. Og hvad spiser vi så? Slik og chokolade (49%) vinder stort over frugt og grønt (21%), når vi spiser uden at være sultne. Også chips og kage ligger højt på listen, hvorimod fastfood som hotdogs og burgere kun tæller 2%.

Det spiser vi, når vi ikke er sultne

Kvinder ærgrer sig mere end mænd

Næsten dobbelt så mange kvinder som mænd (24% mod 16%) spiser dagligt eller næsten dagligt, uden at være sultne. Og de ærgrer sig oftere over det. Af de kvinder, der bare en gang imellem spiser uden at være sultne, ærgrer mere end hver tiende kvinde sig dagligt eller næsten dagligt mod kun 4% mænd. 47% mænd, der indimellem spiser uden at være sultne, ærgrer sig aldrig over de ekstra kalorier – det samme gælder kun én ud af fem kvinder (20%).

Hvor ofte spiser du mad eller slik uden at være sulten, f.eks. for at hygge, som trøst, som belønning eller lignende?

Tv-tid er sliktid

Når vi spiser uden at være sultne, sker det i langt de fleste tilfælde (66%) i selskab med fjernsynet eller en god bog. 13% spiser på arbejde eller i skolen, uden at være sultne, mens blot 3% gør det før eller efter sport.

Hvornår på dagen spiser du som oftest uden at være sulten?

Om undersøgelsen

1.156 deltog i undersøgelsen, der blev gennemført i uge 24, 2010. Data er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning i aldersgruppen 15-74 år.