Gå tilbage
analyse@coop.dk

Mest vin nord for København og blandt dem der er fyldt 55

Danskere over 55 drikker oftere vin – og så er din adresse også vigtig for, hvor tit de halvdyre dråber kommer på bordet

På en gennemsnitlig dag drikker mere end hver fjerde mand på 55+ vin

Skal man tro på tallene får man smag for vin i takt med at man bliver ældre. For både mænd og kvinder er det i aldersgruppen 55 til 74 år at man drikker mest vin. Her er det på en helt almindelig dag mere end én ud af fem kvinder (23,8 pct) og én ud af fire mænd (28,4 pct) der drikker vin. Mindst vin drikker dem under 35 år. I den yngste aldersgruppe mindre end hver 20. der drikker vin på en gennemsnitlig dag.

Andel danskere der drikker vin i løbet af en gennemsnitlig dag i 2021, fordelt på køn og alder

Mest vin nord for København – mindst i Sønderjylland

Vi er generelt glade for vin i Danmark, men særligt nord for København, i regionerne ”København Nord” og ”Nordsjælland”, der bl.a. dækker over Gentofte, Helsingør og Lyngby, bliver vinen værdsat. Her er det henholdsvis 19,7 og 19,3 pct der drikker vin på en gennemsnitlig dag, eller næsten hver femte person. I de jyske regioner, samt vest for København drikker man mindre vin end den gennemsnitlige dansker – men selv her er vin at finde hos mere end én ud af 10, på en helt almindelig dag.

Vinforbrug fordelt på regioner

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 2 mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.