Gå tilbage
analyse@coop.dk

Julerødkålen stammer oftest fra glas

Ni ud af ti spiser rødkål juleaften. Langt de fleste får færdiglavet rødkål fra et glas eller en bøtte.

Rå kål, nej tak

Ni ud af ti (90%) spiser rødkål eller rødkålssalat juleaften. Næsten syv ud af ti af dem (69%), der spiser rødkål eller rødkålssalat, spiser den færdiglavede slags, mens 37% kaster sig over den hjemmelavede slags. Kun 11% spiser rå rødkålssalat den 24. december. Nogle prøver lidt af det hele. Vælger man alligevel at servere rå rødkålssalat, vil det begejstre kvinderne i selskabet mere end mændene. I undersøgelsen svarer 17% kvinder mod 6% mænd, at de som regel spiser den rå. Du kan se flere tal på danskernes jul her.

Hvilken type rødkål spiser du juleaften?

Spørgsmålet er stillet til de 90% af danskerne, der har svaret, at de spiser rødkål juleaften.

Om undersøgelsen

1.016 deltog i undersøgelsen, der blev gennemført i uge 45, 2010. Data er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning i aldersgruppen 15-74 år.