Gå tilbage
analyse@coop.dk

Mikroovnen er en popcornmaskine

Fire ud af fem danskere har en mikroovn, som især bruges til tilberedning af popcorn. Særligt i familier med børn kan man med rette kalde mikroovnen for en popcornmaskine.

Halvdelen af dem med en mikroovn, bruger den til popcorn

Blandt de fire ud af fem danskere, der har en mikroovn, bruger knap halvdelen den til at poppe popcorn (48%) eller tilberede færdigretter (46%). Særlig populær er mikroovnen som popcornmaskine i familier med hjemmeboende børn. Her svarer 66%, at de bruger mikroovnen til popcorn. Det samme gælder for 48% af de samboende, der ingen børn har, og kun én ud af tre (35%) af de enlige uden børn. Familier uden hjemmeboende børn bruger til gengæld oftere mikroovnen til opvarmning af færdigretter – og det gælder i lidt højere grad mænd end kvinder. Glade for den er vi i hvert fald, mikroovnen, som 86% af dem, der har en, forventer at bruge i samme omfang fremover, som de gør i dag. 5% forventer at bruge den mere end de gør i dag.

Hvad bruger du/I din/jeres mikrobølgeovn til?

Om undersøgelsen

1.013 deltog i undersøgelsen, der blev gennemført i uge 26, 2013. Data er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning i aldersgruppen 15-74 år.