Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
30 91 92 66 Lars.Aarup@coop.dk

Én ud af fem får havregryn til morgenmad

Næsten én ud af fem danskere får havregryn til morgenmad på en gennemsnitlig dag, men populariteten falder markant i løbet af ugen.

Havregryn er populært i de største byer

Det er østjyderne og københavnerne, der oftest spiser havregryn. Mens hele Jylland er med på havre-vognen, spiser københavnerne markant oftere havregryn end de øvrige på Sjælland.

Havregryn til morgenmad fordelt på regioner

Tallene er indekserede og viser, at østjyderne spiser 13% mere havregryn til morgenmad end den gennemsnitlige dansker. Færrest havregryn spiser de på Sjælland.

Havregryn er for de yngre

Jo yngre du er, jo mere havregryn spiser du. Mens mere end hver femte i alderen 15-34 år spiser havregryn om morgenen, gælder det samme for cirka hver sjette i alderen 35-54 år og hver syvende over 55 år.

Havregryn til morgenmad fordelt på alder

I weekenden gider vi ikke havregryn

I en gennemsnitlig weekend falder forbruget af havregryn til morgenmad med 39% i forhold til en vilkårlig onsdag. Både lørdag og søndag spiser danskerne nemlig markant mindre havregryn til morgenmad end på hverdagene.

Havregryn til morgenmad fordelt på ugedage

Tallene er indekserede og viser, at danskerne lørdag og søndag spiser 24% færre havregryn end på en gennemsnitlig dag.

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.