Gå tilbage
analyse@coop.dk

7 ud af 10 tror, de får nok fuldkorn

Mere end hver anden køber mindre hvidt brød i dag end for et år siden. Syv ud af ti tror, at de får de 75 gram fuldkorn om dagen, som anbefalingerne lyder.

Mange køber mindre hvidt brød

Tre ud af fem (59%) køber minimum én gang om ugen færdigpakket brød i supermarkedet. Af alle, der sommetider køber brød i supermarkedet, svarer halvdelen, at de køber mindre hvidt brød i dag end for et år siden. Lidt flere kvinder end mænd har ifølge dem selv reduceret deres køb af det hvide brød.

Hvis du tænker tilbage på det seneste år, er der så sket nogle ændringer i, hvilken slags brød du/I køber med hjem?

Syv ud af ti mener, de får fuldkorn nok

Én ud af fem danskere (20%) vurderer, at de får mindre end de 75 gram fuldkorn om dagen, som det anbefales. Syv ud af ti mener, at de får 75 gram eller mere. Ifølge Fødevarestyrelsen (juni 2013) får 27% af danskerne den anbefalede mængde. I undersøgelsen er deltagerne blevet præsenteret for billederne nedenfor med teksten ”Det anbefales, at vi spiser 75 gram fuldkorn om dagen. Hvert af disse billeder viser, hvad man kan spise i løbet af en dag for at få 75 gram fuldkorn. Hvor mange gram fuldkorn vil du vurdere, du får om dagen?” med svarmulighederne "Mindre end 75 gram", "Ca. 75 gram", "Mere end 75 gram" og "Ved ikke".

Hvordan ser fuldkorn ud?

De ”klassiske” fuldkornstyper som rug, havre og hvede har de fleste danskere styr på. Til gengæld lader mange sig tilsyneladende snyde af solsikke- og græskarkerner og boghvede, som mange fejlagtigt tager for fuldkorn. På samme måde svarer tre gange så mange (61%), at rugbrød med synlige kerner indeholder fuldkorn, mens kun 19% siger, at det samme gælder for rugbrød uden synlige kerner. To ud af fem (42%) mener, at trekornsbrød indeholder fuldkorn. Knap to ud af fem (38 procent) af alle danskere vil gerne spise mere fuldkorn, end de gør i dag. 50 procent vil ikke.

Hvilke af de følgende råvarer kan være fuldkorn?

Om undersøgelsen

1.000 deltog i undersøgelsen, der blev gennemført i uge 16, 2014. Data er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning 15-74 år.