Tilbage til analyseoversigten

Fisk en gang om ugen – og fra supermarkedet!

23. juni 2011
Hver tredje dansker spiser i dag fisk til aften mindst én gang om ugen. 76 pct. siger, at de gerne vil spise mere - primært fordi det er sundt. Kun ni pct. af danskerne kender til MSC-mærket fisk. Et flertal af forbrugerne er dog parate til at betale ekstra for fisk, der bærer det bæredygtige MSC-mærke

Fisk mindst én gang om ugen

Hver tredje spiser fisk mindst én aften om ugen
Flest spiser fisk til frokost en-to gange i ugen (35 pct) – til aften begrænser de fleste (42 pct.) fiskemåltider til en-tre gange om måneden. Personer på 55 og derover spiser markant oftere fisk end unge under 35. Eksempelvis får 23 pct. af de unge under 35 fisk til aften mindre end én gang i måneden – mod kun otte pct. af dem på 55 år og opefter.

Fisk køber vi i supermarkedet

Supermarkeder dominerer fiskehandlen
Godt halvdelen (54 pct.) af dem, der spiser fisk, køber deres fisk i supermarkedet, mens 28 pct. køber den hos en fiskehandler eller fiskebil. Fem pct. handler direkte hos fiskeren.

Flertallet vil gerne spise mere fisk

Mere fisk, tak!
76 pct. af danskerne ville gerne spise enten lidt mere eller meget mere fisk, end de gør i dag – først og fremmest fordi det er sundt.

Kun få kender til MSC-mærket fisk

Vil gerne betale ekstra for MSC-mærket fisk
Færre end hver tiende forbruger (ni pct.) kender i dag MSC-mærket. 62 pct. er imidlertid parate til at betale mere for en dåse tun til fem kroner, hvis den kunne få fås i en MSC-mærket udgave. I snit vil danskerne betale 3,60 kroner ekstra for den miljøvenlige udgave.
  • Vidste du, at:

    MSC står for Marine Stewardship Council og er et mærke, der kan gives til fisk og fiskeprodukter, som opfylder en række krav til produktion og omsorg for havmiljøet. Læs mere om MSC på www.msc.org

  • Fakta og yderligere oplysninger

    998 respondenter deltog i undersøgelsen, der blev gennemført i uge 18, 2010. Respondenterne er vægtet på alder, køn og geografi, og undersøgelsen kan betragtes som repræsentativ for den danske befolkning i aldersgruppen 15-74 år.