Tilbage til analyseoversigten

Januar sender småkagen udenfor døren

18. januar 2016
I december slår vi os løs med masser af småkager, rødvin, piskefløde og chips. Men det slutter alt sammen brat, når december bliver til januar og nytårsforsætterne sætter deres præg på indkøbene. Det fede og sukkerholdige viger pladsen for grøntsager, frugt og havregryn. Og ikke mindst den fedtfattige skyr.

Salget af skyr eksploderer i januar

Vi køber 73% mere af det den proteinrige skyr i januar i forhold til december. Og så bruger vi tilsyneladende lidt længere tid i supermarkedernes grøntafdeling på den anden side af nytåret. Salget af broccoli stiger med 58% i forhold til december, der ryger 34% mere spinat i indkøbskurven, ligesom porrer, hvidkål, iceberg og frugt vinder terræn. Og så er der alle de varer, vi pludselig styrer udenom i butikkerne. Salget af småkager falder med hele 92%, den dyre rødvin og grønkålen har vi også fået nok af, salget af piskefløde falder med 40%, mens chips og ost begge falder med 32%. Leverpostejen - den køber vi lige så meget af i januar som i december.

Figuren viser salget af en række varer i januar i forhold til december. I forhold til december sælger Coop 73% mere skyr i januar og 92% færre småkager.

  • Vidste du, at:

  • Fakta og yderligere oplysninger

    Undersøgelsen er baseret på salgstal fra Coops butikker i januar 2015 og december 2014.

Lars Aarup

Analysechef
30919266