Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
30 91 92 66 Lars.Aarup@coop.dk

Mindst rugbrød til frokost i hovedstaden

Københavnerne er mindre begejstrede for rugbrød til frokost end resten af landet. Og så spiser de ældre mere rugbrød midt på dagen end de 15-54-årige.

Mindst rugbrød i København

Københavnerne er tilsyneladende mindre begejstrede for rugbrød midt på dagen end resten af danskerne. Faktisk spiser de 15% mindre rugbrød til frokost end den gennemsnitlige dansker. Særligt glade for rugbrød til frokost er de tilsyneladende i Sønderjylland, hvor de spiser 5% mere rugbrød end landsgennemsnittet. Et kig på rugbrød til aftensmad viser til gengæld, at københavnerne tager revanche, når det bliver tid til dagens tredje hovedmåltid.

Rugbrød til frokost i regionerne

Tallene i grafen er indekserede og viser, at københavnerne spiser 15% mindre rugbrød til frokost end den gennemsnitlige dansker.

Flest ældre spiser rugbrød

På en vilkårlig dag spiser mere end seks ud af ti ældre (64%) rugbrød til frokost. Dermed er rugbrød midt på dagen væsentligt mere udbredt blandt de 55-74-årige end blandt både de 35-54-årige (47,3%) og 15-34-årige (40,6%).

Rugbrød til frokost krydset med alder

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.