Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
30 91 92 66 Lars.Aarup@coop.dk

Mindst rugbrød til frokost i hovedstaden

Københavnerne er mindre begejstrede for rugbrød til frokost end resten af landet. 55+ spiser mest rugbrød midt på dagen.

Mindst rugbrød i København

Københavnerne er tilsyneladende mindre begejstrede for rugbrød midt på dagen end resten af danskerne. Faktisk spiser de 15% mindre rugbrød til frokost end den gennemsnitlige dansker. Fyn, hele Jylland og region Sjælland og øerne ligger alle over landsgennemsnittet. Et kig på rugbrød til aftensmad viser til gengæld, at københavnerne tager revanche på rugbrød, når det bliver tid til aftensmad.

Rugbrød til frokost i regionerne

Tallene i grafen er indekserede med 100 som landsgennemsnit.

De 55-74-årige spiser mest rugbrød til frokost

På en vilkårlig dag spiser seks ud af ti 55-74-årige (60,9%) rugbrød til frokost. Det samme gælder for i runde tal fire ud af ti af de 15-54-årige.

Rugbrød til frokost krydset med alder

Om undersøgelsen

Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1,5 mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.