Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
30 91 92 66 Lars.Aarup@coop.dk

Mange opfatter sig som vegetarer - men spiser kød

Knap 4% af danskerne opfatter sig selv som vegetarer eller veganere, men næsten ingen undgår kød fuldstændigt. Flere unge end ældre synes, at klimaet er det bedste argument for at skære ned på kødet.

Én ud af 25 betegner sig som vegetar eller veganer

17% af danskerne har en kødløs dag en gang om ugen eller oftere. Hver tredje (34%) undlader kødet én gang om måneden eller sjældnere, mens hver fjerde (24%) svarer, at der aldrig går en hel dag, hvor de ikke spiser kød. Der er markant flere mænd (28%) end kvinder (20%), der svarer, at de aldrig har en kødløs dag. 4% af danskerne betegner sig som vegetarer eller veganere.

Hvor ofte har du en ”kødløs dag”, hvor du ikke spiser kød, kødpålæg, fjerkræ eller fisk – i løbet af hele dagen?

Sundhed er bedste argument

Mere end hver tredje (36%) synes, at det bedste argument for at spise mindre kød er hensynet til egen sundhed, mens 15% svarer hensyn til klimaet. Næsten tre gange så mange unge (24%) som ældre (9%) og dobbelt så mange unge som 35-54-årige synes, at hensynet til klimaet er det bedste argument. Omvendt synes markant flere ældre (46%) end både unge (28%) og midaldrende (36%), at hensynet til egen sundhed er den bedste grund til at skære ned på kødet.

Hvad, synes du, er det bedste argument for at spise mindre kød?

De firbenede er mest populære på tallerkenen

45% spiser kød fra firbenede dyr (okse, kalv, svin, lam m.v.) minimum fem gange om ugen. Dermed spiser danskerne markant mere kød fra de firbenede end fjerkræ, som kun 4% spiser fem gange om ugen eller oftere.

Hvor ofte spiser du [Kød fra firbenede dyr (okse, kalv, svin, lam, m.v.)/Fjerkræ (kylling, kalkun, and, m.v.)/Fisk og skaldyr]?

Om undersøgelsen

981 deltog i undersøgelsen, der blev gennemført i uge 34, 2010. Data er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning i aldersgruppen 15-74 år.