Tilbage til analyseoversigten

Medister er ikke for københavnere

31. maj 2012
Der bliver spist langt færre medisterpølser i København end i resten af landet. Fyn topper suverænt listen over medisterglade danskere stærkt forfulgt af Nordsjælland, Vestjylland og Nordjylland.

Få medisterpølser i hovedstaden

Hos københavnere ryger der sjældent end medister indenbords i forhold til forbruget af pølsen i andre dele af landet. De danskere, der er oftest spiser medister til aftensmad er fynboer, vestjyder og nordjyder. På en vilkårlig aften bliver der spist tre gange så mange medisterpølser på Fyn i forhold til i København.

Antallet af danskere, der på en tilfældig dag spiser medister til aftensmad. Tallene er indekseret. 

Medister er hverdagsmad

Medisterpølser bliver typisk serveret til aftensmad på hverdagsaftener. På fredage, lørdage og søndage er antallet af danskere, der sætter tænderne i en medister lavere end på de øvrige ugedage. På en vilkårlig mandag bliver der for eksempel spist næste 50 pct. flere medisterpølser end på søndage. December er den måned, hvor indtaget af medisterpølse topper.

Medisterpølse hører hverdagene til. Indekserede tal. 

De ældre elsker medister

Danskere i alderen 55-74 år spiser betydeligt flere medisterpølser til aftensmad end danskere under 55 år. På en vilkårlig aften bliver der serveret medister på fem ud af 300 tallerkener hos de 55-74-årige. Det tal er kun det halve blandt de 15-34-årige.

Antallet af danskere, der på en tilfældig dag spiser medister til aftensmad. Tallene er udregnet i forhold til landsgennemsnittet, som er indeks 100.

  • Vidste du, at:

    Ordet "Medister" stammer fra tysk og udtales ofte [meˈdisdʌ-]. Men på Fyn er trykket flyttet frem til første stavelse og udtales nærmest med en æ-lyd ['mεdisdʌ-].

  • Fakta og yderligere oplysninger

    Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres og som p.t. indeholder mere end 900.000 måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi, og resultaterne kan betragtes som repræsentative for den danske befolkning 15-74 år.

Lars Aarup

Analysechef
30919266