Tilbage til analyseoversigten

Vestjyder elsker spareribs

16. juni 2016
Spareribs til aftensmad er størst i Vestjylland, blandt børnefamilier og på lørdage.

37% flere spareribs i Vestjylland

Der bliver spist 37% flere spareribs til aftensmad i Vestjylland, mens københavnerne spiser 48% mindre end gennemsnittet. Det er tilsyneladende mad, som særligt jyder og fynboere samt nordsjællændere sætter pris på. På en gennemsnitlig dag spiser én ud af 200 spareribs til aftensmad i Danmark.

Tallene i grafen er indekserede og viser, at vestjyderne spiser 37% flere spareribs til aftensmad end den gennemsnitlige dansker.

Flest spareribs lørdag

Vi spiser en halv gang flere spareribs lørdag end mandag, tirsdag og onsdag. Undersøgelsen viser også, at forbruget af spareribs er en halv gang større i familier med hjemmeboende børn.

Lørdag får én ud af 166 spareribs til aftensmad. Det samme gør én ud af 250 mandag.

  • Vidste du, at:

    Den standardiserede, ensartede kvalitet af ribbenene på den danske gris er populær på de amerikanske spiseborde som spareribs (kilde: samvirke.dk)

  • Fakta og yderligere oplysninger

    Oplysninger om forbrug fordelt på landsdele, køn, alder m.v. er trukket ud af Coops Mad-O-meter – en database over danskernes madvaner, der dagligt opdateres, og som p.t. indeholder mere end 1. mio. måltider. Respondenterne er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning mellem 15 og 74 år.

Lars Aarup

Analysechef
30919266