Gå tilbage
analyse@coop.dk

Mange synes stadig, de får for lidt fisk

For næsten syv ud af ti er der fisk på middagstallerknen sjældnere end ugentligt. Tre ud af fire danskere vil gerne spise mere fisk.

Hver fjerde får stort set aldrig fisk til aftensmad

For 31% af danskerne kommer der mindst én gang om ugen fisk på middagsbordet. For hver fjerde (27%) står der fisk på middagsmenuen sjældnere end månedligt eller aldrig. Både fisk til frokost og fisk til aftensmad er mere udbredt blandt de 55-74-årige.

Hvor ofte spiser du fisk til aftensmad?

Tre ud af fire vil gerne spise mere fisk til aftensmad

Tre ud af fem danskere (59%) synes ikke, de får nok fisk til aftensmad. Det skyldes især, at fisk er for dyrt og at mange mangler inspiration til fiskeretter. Stillet spørgsmålet ”Kunne du tænke dig at spise mere fisk, end du gør i dag?” svarer én ud af fire ”Ja, meget mere” (25%) mens halvdelen (49%) gerne vil spise lidt mere. Hver femte ønsker ikke at spise mere fisk.

Hvilke af følgende har betydning for, at du ikke spiser fisk oftere?

Det er primært for høj pris og for lidt inspiration, der er skyld i, at vi ikke får fisk oftere. Det handler kun i lille grad om, at børn eller partner ikke kan lide fisk.

Om undersøgelsen

1.015 deltog i undersøgelsen, der blev gennemført i maj 2017. Data er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning 15-74 år.