Gå tilbage
Lars Aarup, Analysechef
30 91 92 66 Lars.Aarup@coop.dk

Jordbær er den største smag på brødet

En tredjedel af al den marmelade, der sælges, er jordbær. Salget af marmelade falder – men økoprocenten stiger.

Jordbær mest populær

Jordbærmarmelade udgøre cirka en tredjedel (31%) af det samlede forbrug af marmelade, mens omkring en femtedel (24%) af marmeladerne er stukket sammen af flere frugter. Salget af netop denne type marmelade er stigende, mens det samlede forbrug af marmelade falder lidt i disse år. Når vi lægger marmelade i indkøbskurven er det i stigende grad den økologiske udgave. I perioden 2016 til 2018 steg økoprocenten på marmelade fra 15% til 24%.

I Coops Mad-O-meter kan du se, hvor i Danmark der bliver spist flest og færrest rundstykker. Coop Analyse har derudover igennem en årrække afdækket de danske morgenmadsvaner, som du finder her.

Salget af marmelade fordelt på typer

Om undersøgelsen

Resultaterne er baseret på salgstal fra Coop butikker.