Halvdelen af danskerne mener, at kun kødprodukter må hedde noget med "pølse", "fars" osv. Det gælder i særlig grad de ældre.
Flertallet af danskerne (52%) mener, at kun produkter, der indeholder kød, må få navne som "pølse", "fars" og "bøf". Dermed er hver anden dansker enig med EU’s Landbrugsudvalg, der i marts 2019 besluttede, at kun kødprodukter må bruge disse betegnelser. På den anden side mener 31% af danskerne, at produktnavne skal følge produkternes funktion og udtryk, og at ord som ”plantefars” er ok.
Svarmulighederne er forkortet i figuren. I undersøgelsen lød de: 1) "Kun de produkter, der indeholder kød, bør bruge betegnelser som ”fars”, ”pølse” og ”frikadelle”. Og 2) ”Fars”, ”pølse” og ”frikadelle” beskriver madens udseende og funktion. Derfor bør de produkter, der er lavet af planter, kunne hedde fars, pølse og frikadelle, når ordet sættes sammen med den dominerende plante, f.eks. ”plantefars”.
Der er stor forskel på, hvilke produktnavne de forskellige aldersgrupper vil acceptere. De, der har rundet 55 år, er de største modstandere af brugen af "fars", "bøf" og lignende på produkter, der ikke indeholder kød. Blandt de 18-34-årige mener et lille flertal, at det er ok, at de kødfri produkter benytter betegnelser som "pølse", hvis ordet sættes sammen med "plante".
1.026 deltog i undersøgelsen, der blev gennemført i april 2019. Data er vægtet på køn, alder og geografi og resultaterne er repræsentative for den danske befolkning 18-74 år.